Miracle-palvelut Oy, Mira Åfelt-Kovanen on vuoden 2022 Kotityöpalveluyrittäjä!

Mira Åfelt-Kovanen

Olemme tarjonneet ammattitaitoista ja luotettavaa siivouspalvelua Tampereella ja lähikunnissa sekä kodeille että yrityksille jo vuodesta 2004 lähtien. Panostamme siivouspalvelussamme laatuun ja todistuksena siitä, meille on myönnetty Pirkanmaan alueen ensimmäinen laatusertifikaatti kotisiivoukselle vuonna 2011. 
Tänä vuonna meille myönnettiin vuoden 2022 Kotityöpalveluyrityspalkinto.
Lue lisää https://www.miraclepalvelut.fi/

17.11.2022 KOTITYÖPALVELUPÄIVILLE HELSINGISSÄ

KUTSU

Kahvi

9.00 Päivän avaus Lauri Tarasti, kunniapuheenjohtaja, Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry

9.15 Yhdistyksen kuulumiset Eija Lenkkeri, puheenjohtaja, Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry

9.30 Alan työtilanne, veto- ja pitovoima

10.00 Tauko ja näyttelyyn tutustuminen näytteille asettajina mm. Sinipro, Vileda, Täsmä työterveys

10.30 Työperäinen maahanmuutto, Eija Maaranen, lehtori, Riveria

10.45 Kannattajajäsenten puheenvuorot

11.00 Lounas ja verkostoitumista

12.00 Elyn tuet yrityksille, Kirsi Piispanen, erikoissuunnittelija, Uudenmaan Ely-keskus

12.30 Uudenlainen tapa työllistää ja tuottaa palveluja- hanke, Eija Lenkkeri projektipäällikkö, Careeria Oy

13.00 Laadukas toiminta alan veto- ja pitovoimana. Alustajana Raija Tissari, kotityöpalvelujen laatuauditoija, Savon koulutuskuntayhtymä

14.00 Kahvi

14.30 Ryhmätöiden purku ja yhteenveto

15.30 Laatusertifikaattien jako ja palkitsemiset

15.50 Päivän yhteenveto, Lauri Tarasti kunniapuheenjohtaja, Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry

Hinnat jäsenille 90 € + alv ja muille 110 € + alv.

Sydämellisesti tervetuloa 

Eija Lenkkeri, Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry, puheenjohtaja

Ilmoittaudu valmennukseen!

Kotityöpalvelujen laatusertifikaatti on kotityöpalvelujen laatujärjestelmän tuotos. Laatusertifikaatti on todistus yrityksen laadukkaasta ja luotettavasta toiminnasta.

Valmentajana toimii Eija Lenkkeri. Eija on kotityöpalvelujärjestelmän auditoija ja kouluttaja. Eijalla on kokemusta alan yritysten valmentamisesta ja auditoinnista jo useamman vuoden ajalta.

Valmennus toteutetaan Teamsissa laatusertifikaatti starttivalmennus 6.10. kello 16-19. Kesto 3h + 1h yrityskohtaista valmennusta.

Hinta 130 €/ hlö (+alv 24 %), minimi ryhmäkoko 5 hlö

Valmennus antaa valmiudet suorittaa kotityöpalvelujen laatusertifikaatin. Saat valmennuksessa materiaalin sertifikaatin suorittamista varten. Yrityksesi saa asiantuntevan valmentajan, jonka tuella valmistaudut auditointiin.

Sertifikaatin suorittaneena voit todistaa, että yrityksesi toiminta on tarkistettu ulkopuolisen toimijan puolesta laadukkaaksi.


Ilmoittautuminen päättynyt

Kotitalousvähennys laajenee oikeaan suuntaan

Suomen Kotityöpalveluyhdistyksen 10-vuotisjuhlaseminaarissa Jyväskylässä tiistaina 16.11.2021 puhunut yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Lauri Tarasti totesi, että kotitalousvähennyksen laajennus vuodelle 2022 osana kaksivuotista kokeilua menee oikeaan suuntaan, koska remonttikustannukset ja kustannukset siivous-, hoiva- ja hoitopalveluksesta tullaan erottamaan. Laajennus koskee jälkimmäisiä ja on merkittävä.

Siivouksen, hoito- ja hoivatyön työkustannuksista vähennys nousee 2.250 eurosta 3.500 euroon verotettavaa kohti ja korvausprosentti nousee 100 euron omavastuun jälkeen 40 prosentista 60 prosenttiin.  Remonttien työvoimakustannuksissa vähennys säilyy nykyisellään paitsi, että öljylämmityksen korvaamisen osalta kotitalousvähennys nousee samalla tavalla kuin siivous-, hoiva- ja hoitopalveluksissa.

Valtion taloudellinen tutkimuskeskus ja Palkansaajien tutkimuslaitos julkaisivat tämän vuoden tammikuussa tutkimuksen, jonka johtopäätöksenä oli, että kotitalousvähennys ei tavoitellusti lisää työllisyyttä tai vähennä harmaata taloutta. Kotitalousvähennys näyttää suuntautuvan etenkin hyvätuloisille. 

Käsitykseni on, että tutkimus, jonka johtopäätöksiä on kritisoitu, kohdistuu etupäässä remonttikustannuksiin, joiden osuus vuoden 2019 verotulojen vähennyksestä 476 miljoonasta eurosta oli 370 miljoonaa eli lähes 78 %. Voitaneen olettaa, että pienempituloiset eivät toteuta remontteja siten kuin hyvätuloiset. Eläkkeensaajia, joiden tulot olivat alle 25.000 euroa vuodessa, oli vähennyksen saajista noin 100.000.

Tänään tässä seminaarissa paikalla olevat kotityöpalveluyritysten edustajat ovat vakuuttaneet, että kotitalousvähennys on merkittävä tekijä niiden palvelujen hankkimisessa siivoukseen sekä hoito- ja hoivatyöhön. Kaksivuotisen kokeilun tuloksia tullaankin odottamaan mielenkiinnolla.
Lisätietoja: Lauri Tarasti, 050 568 73 00, lauri.tarasti@kolumbus.fi tai Eija Lenkkeri 040 776 87 28, eija.lenkkeri@careeria.fi

Siisteys helpottaa kotielämää

Kotien käyttöaste on noussut etätöiden ja -koulun myötä 100 prosenttiin. Normaalisti käyttöaste on 50 – 60 % ja kotia siivotaan noin kerran viikossa. Näin keväisin kodeissa on paljon ulkoa tulevaa pölyä, irtolikaa ja hiekkaa. Kun tähän lisätään normaaleista kodintoiminnoista syntyvä likaisuus, niin siivousta tarvitaan enemmän. Myös perussiivousta tehokkaampaa siivousta tarvitaan. Etenkin jos kotona on sairaita, olisi hyvä käyttää ammattisiivousta, jotta haittamikrobeja saataisiin poistettua.

Olemme jo oppineet käyttämään kotisiivouspalveluja. Nyt on hyvä aika tukea yrittäjiä ja ostaa palveluja helpottamaan arjen pyöritystä. Siivoojan käyntihetki kannattaa käyttää vaikka ulkoiluun.

Eija Lenkkeri
puheenjohtaja
Suomen Kotityöpalveluyhdistys

Satu Grekin
Elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö
Suomen Yrittäjät

Kotitalousvähennystä saat yritykseltä tilaamastasi kotisiivouksesta vuonna 2021 seuraavasti

  • Kotitalousvähennyksenä voit vähentää kotiin tilatun siivouksen loppusummasta 40 %. Vähennys tehdään suoraan maksamastasi verosta  
  • Vähennyksen maksimimäärä on 2250 euroa vuodessa, kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on henkilökohtainen
  • Ennen vähennyksestä saatavaa hyötyä maksat itse 100 euron omavastuuosuuden. Omavastuun joudut maksamaan vain kerran vuodessa, tämän jälkeen voit saada kotitalousvähennystä veroistasi
  • Samassa taloudessa asuva pariskunta voi vähentää kotisiivouksesta vuodessa yhteensä maksimissaan 4500 euroa. Kummankin puolison osalta maksetaan ensin omavastuuosuus
  • Siivousyritykselle maksamastasi korvauksesta saat kotitalousvähennyksen vain, jos se kuuluu ennakonperintärekisteriin. Yrityksen kuulumisen ennakonperintärekisteriin voit varmistaa julkisesta yritysrekisteristä
  • Kotitalousvähennystä haetaan veroilmoituksella tai ennakkoon verotoimistosta. Katso tarkemmat ohjeet verotoimiston sivuilta
  • Kotitalousvähennystä voit hakea myös jälkikäteen useaamman vuoden ajalta
  • Suunnittelemalla laskunmaksuasi voit vuodenvaihteessa jakaa kotitalousvähennystä kahdelle eri vuodelle ja maksimoida veroetusi