KOTITALOUSVÄHENNYSTÄ TULEE NOSTAA MERKITTÄVÄSTI TÄNÄ JA ENSI VUONNA

Suomen Kotityöpalveluyhdistys esittää kotitalousvähennysoikeuden nostamista merkittävästi auttamaan elvyttämään koronan jälkeistä toimintaa.

Koronan aiheuttamat taloudelliset ongelmat ovat olleet huomattavia niin kotitalouksille kuin alan yrittäjille. Erityisesti pienet kotityöpalvelualan yritykset ovat olleet ahdingossa, kun asiakkaat ovat peruneet kotisiivouksia ja muita kotityöpalveluja kuten avustamisia. Koronan aikana riskiryhmät, kuten vanhukset ja henkilökohtaista apua tarvitsevat, ovat lopettaneet palvelujen ostot.

Suomen Kotityöpalveluyhdistys esittää, että kotitalousvähennyksen prosentuaalinen osuus olisi vuoden 2020 loppuun asti 70 % ostettujen palveluiden palkkakuluista ja vuonna 2021 50 %. Tällä tavoin pystytäisiin takaamaan alan työllisyys ja mahdollistettaisiin kotitalouksille palvelujen ostojen lisäämisen.

Suomen Kotityöpalveluyhdistyksen mielestä kotitalousvähennystä tulee myös kehittää. Kotitalousvähennystä tulisi kehittää ruotsin mallin mukaisesti ja nostaa kotitalouspalvelujen osuutta kotitalousvähennyksessä. Alan kasvun ja elinvoimaisuuden kannalta on kotitalousvähennys tärkeä.

Suomen Kotityöpalveluyhdistys ry on kotityöpalvelualan yrittäjien valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, joka hallinnoi myös kotityöpalvelujen laatusertifikaattia. Lisätietoja www.kotityopalvelut.fi

Eija Lenkkeri
Hallituksen pj.
040 776 87 28

Henri Haho
Yrittäjä, hallituksen jäsen
044 733 44 58